Δρ Φιλόθεος Γ. Λόκκας

pr-2ba465e1

Επικοινωνία
Τηλέφωνο: +30 694 737 9678
E-mail: p.lokkas@teithessaly.gr

Σύντομο Βιογραφικό
Ο Φιλόθεος Λόκκας σπούδασε με υποτροφία στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Ε.Μ.Π.).
Αμέσως μετά τη στρατιωτική του θητεία, υπηρέτησε από το 1975 ως έκτακτος καθηγητής στο τότε ΚΑΤΕ Λάρισας (το οποίο στη συνέχεια μετονομάσθηκε σε ΚΑΤΕΕ και μετέπειτα σε Τ.Ε.Ι.), όπου διορίστηκε σε θέση (τότε) Επιμελητή μετά από 7 μήνες.
Το 1985 έλαβε μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στην καμπτική και διατμητική αντοχή τμημάτων τοιχοποιίας με ασυνήθιστη μορφή από το Πανεπιστήμιο Manchester (UMIST) Αγγλίας ενώ το 1996 ανακηρύχτηκε διδάκτορας του Πανεπιστημίου του Λονδίνου (U.C.L.) μελετώντας την αντοχή σε λυγισμό επιπέδων πλαισίων με οριζόντια μετατόπιση της κορυφής των, λαμβάνοντας παράλληλα και πιστοποιητικό εξειδίκευσης στην Πληροφορική από το Πανεπιστήμιο Royal Holloway του Λονδίνου.
Υπήρξε μόνιμος εκπαιδευτικός σε θέση τακτικού Καθηγητή του T.E.I. Θεσσαλίας και κατά περιόδους διετέλεσε τόσο Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος όσο και Προϊστάμενος των Τμημάτων Πολιτικών Έργων Υποδομής (Λάρισα) και Πολιτικών Μηχανικών Τ.Ε. (Τρίκαλα).
Κατά τη διάρκεια της πολυετούς του θητείας στο Τ.Ε.Ι. δίδαξε μια σημαντική σειρά μαθημάτων (πλέον των 10), ενώ μέχρι την πρόσφατη συνταξιοδότησή του εξακολουθούσε να διδάσκει Στατική, Αντοχή των Υλικών και Εφαρμογές Σκυροδέματος με χρήση Η/Υ.
Παλαιότερα έχει διδάξει σε σεμινάρια που απευθύνθηκαν σε διπλωματούχους μηχανικούς (Μεταλλικές Κατασκευές, Αντοχή Υλικών, Αντισεισμική Τεχνολογία), καθώς και μια μεγάλη σειρά από ειδικά πακέτα Πληροφορικής, με αποδέκτες μηχανικούς ή καθηγητές Έλληνες και ξένους. Πρόσφατα δίδαξε επί 3ετία (στα αγγλικά) την Αντισεισμική τεχνολογία των κατασκευών σε Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών σπουδών του Τ.Ε.Ι. Πειραιά που έγινε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Kingston του Λονδίνου.
Κατά το διάστημα των τελευταίων ετών έχει εμπλακεί ενεργά σε διάφορα Ευρωπαϊκά προγράμματα ενώ ένας σημαντικός αριθμός εργασιών του έχει δημοσιευθεί σε εθνικά και διεθνή περιοδικά με αξιόλογες αναφορές.

Advertisements