Νικόλαος Χ. Σαμαράς

samaras

Επικοινωνία
Τηλέφωνο: +30 698 7151 068
E-mail: nxsamaras@teithessaly.gr

Σύντομο Βιογραφικό
Ο Νικόλαος Σαμαράς σπούδασε αρχιτεκτονική στο Ε. Μ. Πολυτεχνείο (1983) και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη χωροταξία πολεοδομία και περιφερειακή ανάπτυξη στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (2002). Είναι πτυχιούχος παιδαγωγικών σπουδών της ΣΕΛΕΤΕ / ΠΑΤΕΣ (2002) και υποψήφιος διδάκτορας του Τμ. Μηχανικών Χωροταξίας Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με θέμα ‘‘Κέντρο Πόλης και Ιστορικότητα’’.
Eργάστηκε ως ελεύθερος επαγγελματίας αρχιτέκτων μηχανικός (1983-2010) και ως μελετητής δημοσίων έργων, οπότε και εκπόνησε μελέτες νέων κτιριακών και δημόσιων ελεύθερων χώρων, αναπλάσεων ιστορικών κέντρων & αρχαιολογικών χώρων, συντηρήσεων – αποκαταστάσεων και επαναχρήσεων κτιρίων σε παραδοσιακούς οικισμούς κ.α. Διετέλεσε σύμβουλος ανάπτυξης της ΤΕΔΚ Ν. Λάρισας (1989-92) και της ΕΕΤΑΑ (1995-6).
Υπήρξε συντονιστής της Μόνιμης Επιτροπής Πολεοδομίας – Χωροταξίας και Ανάπτυξης του Τ.Ε.Ε. τ.Κ.Δ.Θ. (2004-7) και εκπρόσωπός του στο περιφερειακό εργαστήριο διεπιστημονικής και κοινωνικής διαβούλευσης: ‘‘Επιχειρησιακός Σχεδιασμός και Οικιστική Οργάνωση Αστικών Χώρων’’ (2005), και στην Α΄βάθμια ΕΠΑΕ Ν. Λάρισας (2008).
Από το 2004 έκτακτος ωρομίσθιος καθηγητής και, από το 2010, Καθηγητής Εφαρμογών στο Τμ. Ανακαίνισης και Αποκατάστασης Κτιρίων του ΤΕΙ Θεσσαλίας (ήδη Τμ. Πολιτικών Μηχανικών ΤΕ – Τρίκαλα) με ειδίκευση στην ‘‘Ανάπλαση και Αναβίωση Ιστορικών Κέντρων και Συνόλων’’.
Υπήρξε μέλος επιστημονικών και οργανωτικών επιτροπών συνεδρίων, καθώς και εισηγητής σε Διεθνή και Πανελλήνια Συνέδρια και συγγραφέας 6 βιβλίων.

Advertisements