Δρ Δημήτριος Ν. Χριστοδούλου

christodoulou

Επικοινωνία
Τηλέφωνο: +30 697 899 5598
E-mail: dchristo@teithessaly.gr

Σύντομο Βιογραφικό
Ο Δημήτριος Ν. Χριστοδούλου γεννήθηκε στις 05-06-1978 στη Λαμία Φθιώτιδας, όπου και ολοκλήρωσε την υποχρεωτική του εκπαίδευση αποφοιτώντας από το 1ο Γενικό Λύκειο Λαμίας. Το 2004 έλαβε το Δίπλωμα του Πολιτικού Μηχανικού από το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης (Δ.Π.Θ.) και στη συνέχεια έλαβε μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης, από το ίδιο τμήμα, στο γνωστικό αντικείμενο της «Υδραυλικής Μηχανικής» με υποτροφία άριστης επίδοσης από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.). Το 2010 αναγορεύτηκε Διδάκτορας του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης ολοκληρώνοντας, στο Εργαστήριο Εδαφομηχανικής & Θεμελιώσεων του Τομέα Γεωτεχνικής Μηχανικής, τη διδακτορική του διατριβή με τίτλο: «Διερεύνηση και βελτίωση των κριτηρίων ενεσιμότητας αιωρημάτων για εμποτισμό εδαφών».
Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στο Σώμα Υλικού Πολέμου και συγκεκριμένα στην 650 ΠΑΥΠ κατά το χρονικό διάστημα 2009-2010.
Κατά τα έτη 2004-2014, δραστηριοποιήθηκε ως ελεύθερος επαγγελματίας μηχανικός διατηρώντας τεχνικό γραφείο στην πόλη της Λαμίας και ως μηχανικός κατασκευής και υπεύθυνος μηχανικός ποιοτικού ελέγχου και εργαστηριακών δοκιμών σε δημόσια έργα οδοποιίας με υπεύθυνο φορέα υλοποίησης τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Κατά το ακαδημαϊκό έτος 2010-2011 υπηρέτησε ως έκτακτος καθηγητής στο Τ.Ε.Ι. Λαμίας, ενώ κατά τη χρονική περίοδο 2013-2014 διετέλεσε έκτακτος καθηγητής στο Τ.Ε.Ι. Στερεάς Ελλάδας. Από το 2014 υπηρετεί ως έκτακτος καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών Τ.Ε. (Τρίκαλα) της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών του Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας. Οι τομείς επιστημονικής εξειδίκευσης και τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στη Γεωτεχνική Μηχανική και συγκεκριμένα στην εργαστηριακή διερεύνηση θεμάτων που άπτονται της εδαφομηχανικής και των θεμελιώσεων – αντιστηρίξεων, στην αλληλεπίδραση εδάφους – κατασκευής, στην τεχνολογία δομικών υλικών και στη βελτίωση των ιδιοτήτων και της μηχανικής συμπεριφοράς εδαφικών σχηματισμών με την εκτέλεση ενέσεων εμποτισμού και τη χρήση αιωρημάτων τσιμέντου και χημικών διαλυμάτων.
Έχει δημοσιεύσει εργασίες σε έγκυρα διεθνή επιστημονικά περιοδικά και σε πρακτικά διεθνών και ελληνικών συνεδρίων, ενώ έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά προγράμματα υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας (Γ.Γ.Ε.Τ.) του Υπουργείου Ανάπτυξης στα πλαίσια του Προγράμματος Ενδυνάμωσης του Ερευνητικού Δυναμικού (Π.ΕΝ.Ε.Δ.).
Είναι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (Τ.Ε.Ε.), του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδας (Σ.Π.Μ.Ε.), της Μόνιμης Επιτροπής «Παιδείας, Τεχνικής Εκπαίδευσης και σχέσεων με την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση» του Τμήματος Ανατολικής Στερεάς του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και μέλος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας.

Advertisements