Δρ Γρηγόριος Η. Μανούκας

Επικοινωνία
Τηλέφωνο: +30 694 4574 303
E-mail: grman7@teithessaly.gr

Σύντομο Βιογραφικό
Ο Γρηγόριος Μανούκας σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.), έλαβε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στον Αντισεισμικό Σχεδιασμό Τεχνικών Έργων και Διδακτορικό Δίπλωμα από το ίδιο Πανεπιστήμιο.
Κατά τη διάρκεια εκπόνησης της διδακτορικής του διατριβής, συμμετείχε επικουρικώς στη διδασκαλία μαθημάτων του προπτυχιακού και μεταπτυχιακού κύκλου σπουδών στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Α.Π.Θ. Από το 2011 υπηρετεί ως έκτακτος καθηγητής στα Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας, Θεσσαλονίκης, Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, ενώ παράλληλα εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας. Έχει συμμετάσχει σε πλήθος ερευνητικών προγραμμάτων με αντικείμενα σχετικά με τη Σεισμική Μηχανική, τον προσεισμικό έλεγχο κτιρίων και τη μεταπτυχιακή εκπαίδευση στον αντισεισμικό σχεδιασμό κατασκευών. Το 2012-2013 εκπόνησε μεταδιδακτορική έρευνα στο πλαίσιο του προγράμματος Υποτροφιών Αριστείας της Επιτροπής Ερευνών του Α.Π.Θ.
Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε έγκυρα διεθνή επιστημονικά περιοδικά, εθνικά και διεθνή συνέδρια και συλλογικούς τόμους. Είναι κριτής σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά με αντικείμενο τη Σεισμική Μηχανική και τις κατασκευές πολιτικού μηχανικού.

Advertisements