Δρ Αθανάσιος Κ. Μωυσιάδης

moysiadis

Επικοινωνία
Τηλέφωνο: +30 697 3986 456
E-mail: moysiadis@teithessaly.gr

Σύντομο Βιογραφικό
Ο Αθανάσιος Μωυσιάδης σπούδασε τοπογραφία στο Τ.Ε.Ι. Αθήνας, έλαβε παιδαγωγική και διδακτική επάρκεια από την Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε., μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στη φωτογραμμετρία με τηλεπισκόπηση από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (U.C.L.) με υποτροφία από το Ι.Κ.Υ. και διδακτορικό δίπλωμα στην τοπογραφία και στη γεωματική από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (δύο φορές υπότροφος βάσει επιστημονικών δημοσιεύσεων).
Από το 2006 υπηρετεί ως έκτακτος καθηγητής στο Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας, ενώ από το 2008 ως ερευνητής κυρίως σε εφαρμογές φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς με τη χρήση της τοπογραφίας και της γεωπληροφορικής και ως έκτακτος καθηγητής στο Προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών και στο Γαλλοελληνικό Μεταπτυχιακό “DYNTAR” στο Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Εργάζεται επίσης ως ελεύθερος επαγγελματίας σε έργα και προγράμματα Πανεπιστημίων, Μητροπόλεων και Αναπτυξιακών Εταιρειών.
Έχει δημοσιεύσει εργασίες σε έγκυρα διεθνή επιστημονικά περιοδικά, πρακτικά εθνικών και διεθνών συνεδρίων, συλλογικούς τόμους και έχει συμμετάσχει στην οργανωτική επιτροπή διεθνών συνεδρίων. Είναι επιμελητής των επιστημονικών ενημερωτικών περιοδικών του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Εργαστηρίων Τηλεπισκόπησης (EARSeL) και της Διεθνούς Ένωσης Φωτογραμμετρίας και Τηλεπισκόπησης (ISPRS), καθώς και ιδρυτής και επιμελητής του ιστοκαταγραφολογίου της Διεθνούς Ένωσης Ψηφιακής Γης (ISDE).
Από το 2012 έως και σήμερα είναι εθνικός αντιπρόσωπος για την Ελλάδα της επιτροπής νέων ερευνητών και μέλος στη Διεθνή Ένωση Ψηφιακής Γης (ISDE), με έδρα την Κίνα. Επίσης, είναι μέλος της Ειδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Κληρονομιάς στη Διεθνή Ένωση Φωτογραμμετρίας και Τηλεπισκόπησης (ISPRS), της Ένωσης Φωτογραμμετρίας και Τηλεπισκόπησης της Αγγλίας (RSPSoc) και των Ειδικών Επιτροπών Γεωμετρικής Τεκμηρίωσης Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Πολιτισμού – Τουρισμού του ICOMOS, υπό την αιγίδα της UNESCO. Eπίσης του έχει απονεμηθεί τιμητικό δίπλωμα από τη Διεθνή Ένωση Φωτογραμμετρίας και Τηλεπισκόπησης (ISPRS), για τη συνεισφορά του στην επιτροπή νέων ερευνητών της ένωσης. Τέλος, διετέλεσε Αντιπρόεδρος του Φ.Ι.ΛΟ.Σ. Τρικάλων.

Advertisements